Presse

Kontaktpersoner:

Maria Olesen, Initiativgruppen, tlf. 26377200
Bent Jensen, direktør, tlf. 22 53 13 97
Finn D. Andersen, Rødding2020, tlf. 22203707


DER ER UDSENDT FØLGENDE PRESSEMEDDELELSER:


Åbent hus fredag 27. juni 2014 kl. 15-17Åbent hus

RØDDING GØR DET IGEN!

Flere gange har Rødding vist sig som en aktiv by med en engageret lokalbefolkning. Denne gang er det et nyt erhvervshus, som byens borgere har fået stablet på benene.

Fælles investeringer i banken
Det er vigtigt for en by på landet at støtte op om en lokal erhvervsudvikling. I hvert fald hvis man vil være en landsby i vækst. Det ved man i Rødding og derfor er byens borgere gået sammen om at købe den bygning, der tidligere husede en bank. Indtil videre er det blevet til ca. 60 anpartshavere, men flere må gerne støde til, oplyser initiativgruppen. Udover de økonomiske investorer er der et hav af frivillige, der har investeret deres tid, arbejdskraft og ekspertise i at ombygge huset. Andre igen har allerede meldt sig til den efterfølgende vedligeholdelse af huset.

Erhverv og kunst i ét og samme hus
Formålet med huset er, at det skal kunne rumme flere virksomheder. Derfor er huset blevet indrettet med flere små kontorer samt et større konferencerum. Udover at være en platform for erhvervsudvikling har huset også fået tilført et kunstnerisk og kulturelt præg. Der er blevet indrettet en lille café og skabt udstillingsmuligheder for byens lokale kunstnere.

Klar, parat, sommer-start
I løbet af sensommeren forventer man at være klar med en officiel indvielse af huset. Men allerede nu er de nye erhvervsdrivende, der skal leje sig ind i huset, ved at være klar til at rykke ind. Ligeledes vil caféen og kunstudstillingen som drives af Spøttrup Cirklen være parate til at modtage sommerens turister.

Åbent hus
Er man interesseret i at se, hvor langt Rødding er nået med det nye erhvervshus, afholdes der åbent hus fredag d. 27. juni kl. 15-17. Anpartshavere, byens borgere og alle andre er velkomne til at komme forbi og se, hvad den fælles indsats er ved at munde ud i. Husets navn vil blive afsløret i løbet af eftermiddagen. Caféen vil være åben denne dag.


 Pressemeddelelse 01.05.2014

Borgergade 18, Rødding

Yes, projektet er lykkedes! Første etape med salg af anparter til at købe den tidligere bankbygning Borgergade 18, Rødding er overstået, således at anparter for DKK 500.000 er solgt. Derudover er der yderligere midler fra puljer og fonde, så finansieringen er sikret og bygningen er købt med overtagelse 1. maj 2014.

Rigtig mange borgere og virksomheder har støttet op om projektet med at købe den tidligere bankbygning og indrette den til mindre firmaer med vækstpotentiale, samt til Spøttrup Cirklens mangeartede kunstværker og initiativer.

Gruppen, der arbejder på projektet, er i fuld kan med de næste skridt, der indebærer renovering og indretning af bygningen, samt indgåelse af lejekontrakter med de virksomheder, der allerede har tilkendegivet ønske om at benytte huset som deres arbejdsplads.

Der vil på et senere tidspunkt blive holdt indvielse af huset, samt orienteret om de fremtidige planer.


DER ER UDGIVET FØLGENDE VIDEOINDSLAG:


Videoindslag med to lejere fra huset d. 18/7 2014

Maria Olesen fra initiativgruppen med status på projektet d. 14/5 2014

Video fra borgermøde d. 19. marts 2014